1 vs2.jpg IMG_2704.JPG IMG_3285.JPG waterveld overzicht2.jpg
Algemeen

Update 1 juni mei: Jeugd tot en met 18 jaar mag per 1 juni trainen zonder 1,5 meter afstand

Nieuws afbeelding 28-5
Vanaf 1 juni 2020 mogen ook bij DES de juniorenteams weer trainen zonder 1,5 afstand te houden. Dit conform de protocollen van de KNHB. Voor de seniorenteams blijven de protocollen ongewijzigd: zij mogen trainen, maar wel op 1,5 meter afstand.
Het trainingsschema blijft tot en met 14 juni ongewijzigd. Vanaf maandag 15 juni gaan de jeugdteams trainen in hun nieuwe teamsamenstelling. De afspraken hierover zijn te lezen in het bericht in de DES app en op de website over het afronden en opstarten van de seizoenen.


Op 28 mei heeft het ministerie van VWS bekend gemaakt per 1 juni een versoepeling door te voeren voor de groep 13 tot en met 18 jaar. 

Voor deze groep geldt dat zij vanaf 1 juni niet langer de 1,5 meter afstand hoeven aan te houden tijdens de trainingen. Voor jeugd tot en met 18 jaar gelden per 1 juni daarom de regels zoals die ook gelden bij de groep tot en met 12 jaar.

De KNHB vindt het belangrijk daarbij aan te geven dat het nog altijd niet toegestaan is wedstrijden of interne toernooien te organiseren. Wel kunnen de twee leeftijdscategorie├źn (t/m 12 jaar en 13 t/m 18 jaar) nu tegelijkertijd of zelfs door elkaar heen op een veld trainen.

Deze versoepeling biedt de KNHB ook ruimte meer mensen op een veld toe te staan tijdens trainingen. Om het voor iedereen tot en met 18 jaar mogelijk te maken dat er onderling (binnen de vereniging) als onderdeel van de trainingen tegen elkaar gespeeld kan worden of bijvoorbeeld clinics plaats kunnen vinden, past de KNHB per 1 juni de toegestane aantallen per veld aan.

Per 1 juni geldt vanuit de KNHB voor hockeytrainingen op het veld voor jeugd tot en met 18 jaar GEEN beperking in het aantal personen.

Let op: personen van 19 jaar en ouder dienen te allen tijde de 1,5 meter afstand in acht te nemen, dus ook tijdens de eigen trainingen én tijdens het begeleiden van de jeugd op de velden! Tijdens trainingen van senioren blijft bovendien een maximaal aantal van 20 personen (inclusief begeleiding) per veld gelden.

Alle overige maatregelen (clubhuizen dicht, geen toeschouwers ed.) blijven onveranderd van kracht per 1 juni.

(bron: www.knhb.nl)

Clubcompetitie

. Team # punten DS
1 Dames Jong 2 4 12 + 32
2 Meisjes B4 4 12 + 30
3 Dames 2 4 12 + 13
4 Heren Jong 1 3 9 + 8
5 Meisjes C4 4 10 + 18
Klik hier voor de gehele comp.

Instagram