1 vs2.jpg IMG_2704.JPG IMG_3285.JPG waterveld overzicht2.jpg
Algemeen

Interview Tomas van Wanrooij

Nieuws afbeelding 29-11
Tomas van Wanrooij is trainer/coach van DES Heren 1 en woonachtig in Boxtel. Ook in Boxtel blijven de prestaties van DES Heren 1 niet onopgemerkt. Bijgaand artikel verscheen in de Boxtelse regiokrant De Meierij en MHC DES. 

Ongeslagen Van Wanrooij over uniek jaar DES

Voor MHC DES coach Tomas van Wanrooij uit Boxtel is 2019 een droomjaar geworden. DES Heren 1 uit Kaatsheuvel werd afgelopen zomer aan de hand van de oefenmeester kampioen en promoveerde naar de 2e klasse. 
Als promovendus verrast het inmiddels vriend en vijand. De ploeg is de hele eerste competitiehelft ongeslagen gebleven en met 6x winst en 5x gelijkspel staat DES op een fraaie  gedeelde tweede plaats. Hiermee is ineens promotie naar de 1e klasse een serieuze optie geworden. Op de vraag of dit naar verwachting was reageert Van Wanrooij naar eigen zeggen realistisch. "Eigenlijk wel, ik weet natuurlijk wat we kunnen en ken ons collectief niveau, daarnaast is het verschil tussen de tweede en de derde klasse weliswaar aanwezig maar niet extreem groot. Op sommige vlakken halen we gewoon een belachelijk hoog rendement, zowel verdedigend als aanvallend. Individueel zijn we onberekenbaar en gaat bijna alles puur op gevoel, daar is moeilijk tegenop te boksen door tegenstanders”. DES Heren 1 speelt in de zogenoemde West poule en die klasse is volgens de coach toch nét even pittiger dan de Zuid poule. Zelfverzekerd geeft de succes coach aan dat zijn ploeg in de zuidelijke poule anders nu stijf bovenaan had gestaan. Van Wanrooij heeft volgens diverse bronnen een unieke aanpak in zijn manier van coachen. "Nou ja zo uniek vind ik hem niet, ik laat mijn spelers gewoon maximaal renderen op de kwaliteiten die ze hebben in plaats van dat zij zich moeten aanpassen aan een vast getimmerd systeem. Overigens heb ik wél altijd een op maat gemaakt  wedstrijdplan en één eindvisie zodat we ook allemaal op 1 lijn liggen, dat is zo enorm belangrijk. Dit in combinatie met mijn trick plays én hockeyinzicht gebeuren er vaak mooie dingen” gniffelt de coach. "Ook mijn spelers vinden dat ze vanuit deze visie het beste tot hun recht komen”. Volgens hem is zijn team in deze ‘modus’ zeer lastig te verslaan. Van Wanrooij vervolgt: "Als je ook ziet met hoeveel gedrevenheid en passie er door de jongens gespeeld wordt met het DES hart dan is dat iets unieks en bijzonders. Ik heb af en toe het idee dat het niet uitmaakt tegen wie we spelen, als we allemaal de ‘max focus’ halen zijn we gewoon onverslaanbaar, zo simpel is het.” Volgens Van Wanrooij is dit het beste team dat hij ooit heeft training gegeven en benadrukt hij nogmaals het ouderwetse clubgevoel in Kaatsheuvel. "DES is mooi clubje hoor”. Inmiddels is de winterstop van start gegaan en vervolgt het de competitie pas weer in maart 2020. 

Betreffende soort content is eigendom en wordt vanuit mij aangeboden aan Boxtelse regiokrant De Meierij en MHC DES. 

Met vriendelijke groet, 
Jurgen van Houtum
freelance journalist sport brabant