1 vs2.jpg DSC02139site.jpg MD5 2.jpg waterveld overzicht2.jpg
Algemeen

Update 26/1: We mogen weer wedstrijden spelen, zaal misschien toch ook?

Nieuws afbeelding 25-1

[update woensdag 26 januari]
Veel clubs in het district Zuid-Nederland zijn teleurgesteld dat de zaalcompetitie is stil gelegd vanwege het terugtrekken van een aantal clubs. De KNHB heeft dit signaal opgepikt en gaat proberen om met een aantal geïnteresseerde, welwillende clubs toch nog een korte zaalcompetitie op te starten. DES werkt daar graag aan mee! Dit zal nog niet in het weekend van 29/30 januari gaan gebeuren, maar we hopen wel dat dit lukt vanaf 4 februari. Er is op dit moment nog niks concreets, maar hou voor de weekenden in februari ruimte in je agenda voor een aantal zaalwedstrijden. Zodra er meer info is, zullen we dat delen.[bericht van dinsdag 25 januari]
In onderstaand bericht van de KNHB het goede nieuws dat iedereen weer wedstrijden met publiek mag gaan spelen. Als DES zijn we echter wel verrast dat de zaalcompetitie in ons district Zuid-Nederland toch niet verder gaat en dus is gestopt. Wij hadden de zaalcompetitie graag hervat, de KNHB heeft echter anders beslist.

Als DES gaan we komende dagen nadenken, hoe de komende weken tot aan het begin van de lentecompetitie gaan overbruggen. We zullen jullie hierover in de week van 31 januari informeren. 

De geplande trainingen in de zaal gaan vooralsnog zoals gepland tot en met vrijdag 4 februari door. Daarnaast zal de zaalcommissie teams de mogelijkheid geven om in het weekend van 29 en 30 januari onderlinge wedstrijden te spelen. Communicatie hierover volgt via de coaches.Goed nieuws vanavond tijdens de corona-persconferentie. Meerdere versoepelingen werden aangekondigd. Ook competitiewedstrijden zijn vanaf 26 januari weer toegestaan! Natuurlijk gelden er nog diverse restricties, bijvoorbeeld met betrekking tot het houden van afstand en het dragen van een mondkapje. Maar zowel de zaalhockeycompetities, de midwintercompetities veldhockey als de Hockey7-competities kunnen weer opgestart worden.

De KNHB is blij dat de overheid het belang van (competitie)sporten inziet en versoepelingen doorvoert, waardoor iedereen weer wedstrijden kan spelen. Niets is immers leuker dan een potje spelen tegen een team van een andere vereniging. Naar die prikkel smachtten vele hockeyers alweer een maand.

De versoepelingen die woensdag 26 januari ingaan, gelden in principe voor zes weken, maar over drie weken volgt een nieuw weegmoment. Zoals al eerder aangegeven, start de KNHB per direct de afgebroken competities op en worden de wedstrijden die nog op het programma stonden per 26 januari volgens schema gespeeld.

Per 26 januari starten de meeste competities weer met uitzondering in het district Zuid-Nederland. In het district Zuid Nederland hebben meer dan 30 verenigingen afgelopen twee weken helaas besloten zich terug te trekken uit de zaalcompetitie. Dat maakt, en dat vindt de KNHB zeer teleurstellend, dat meer dan de helft van de nog resterende 4500 wedstrijden in dit district niet gespeeld kan worden en dit leidt tot incomplete programma’s voor verenigingen die wel willen spelen. Gevolg van de terugtrekkingen door verenigingen is dat de KNHB geen andere mogelijkheid heeft dan de zaalcompetitie in het gehele district Zuid Nederland niet te hervatten.

bron: www.knhb.nl