1 vs2.jpg DSC02139site.jpg MD5 2.jpg waterveld overzicht2.jpg
Algemeen

Update 28 mei: Er komt meer ruimte

Nieuws afbeelding 28-5 Tijdens de persconferentie op 28 mei is aangegeven dat er meer ruimte komt om te sporten. De KNHB is zich op de achtergrond aan het voorbereiden op het organiseren van een korte regionale competitie voor jeugdteams. We verwachten rond 4 juni daar meer duidelijkheid over te krijgen. Het is kort dag, maar alle jeugdspelers wordt gevraagd om rekening te houden met wedstrijden op 12 juni, 19 en 26 juni. In welke vorm en in welke samenstelling er wordt gehockeyd wordt nog bekeken. We houden jullie op de hoogte!

Bericht www.knhb.nl:

De overheid maakte tijdens de persconferentie van vrijdag 28 mei bekend per 5 juni nieuwe versoepelingen in te voeren, ook in de sportsector. Per 5 juni kunnen eindelijk alle hockeyers op de velden hun sport weer beoefenen, iets waar de KNHB, NOC*NSF en de andere sportbonden al lange tijd met de overheid over praten. De KNHB is blij dat er versoepelingen voor jeugd en senioren kunnen worden doorgevoerd per 5 juni en hoopt dat de volgende stap ook groen licht zal brengen voor wedstrijden van senioren tegen andere verenigingen.

Wat houden de versoepelingen per 5 juni in?
Allereerst is het per 5 juni voor alle senioren mogelijk op de eigen vereniging tijdens het sporten de afstandsbeperking los te laten. Dat betekent dat ook iedereen van 27 jaar en ouder per 5 juni weer duels mag spelen of mee kan doen aan onderlinge wedstrijden op de eigen vereniging. Let op, het loslaten van de afstandsbeperking, dit geldt alleen voor tijdens het sporten. Voor wie niet aan het hockeyen is, blijft de 1,5 meter afstandsregel gelden.

Daarnaast mag de jeugd tot en met de A-categorie vanaf 5 juni weer wedstrijden spelen tegen teams van andere verenigingen, bij voorkeur binnen de eigen regio. Zoals bij de verenigingen bekend, wil de KNHB regionale competities organiseren voor de verenigingen die hieraan mee willen doen. In het weekend van 5 juni is het voor de teams mogelijk zelf oefenwedstrijden te organiseren, voor de drie daaropvolgende weekenden in juni organiseert de KNHB voor de deelnemende teams een competitie.

De kleedkamers en douches mogen per 5 juni weer open, en ook de horeca op de vereniging mag binnen en buiten (terras) open maar volgens de dan geldende horecaregels én alleen voor die personen die ook op het complex aanwezig mogen zijn. Publiek is helaas nog niet toegestaan.

Welke regels gelden per 5 juni?
De nieuwe versoepelingen zijn alleen mogelijk als we ons allemaal aan de geldende regels houden. De KNHB, andere sportbonden en NOC*NSF verzamelen nu eerst alle nieuwe informatie. Uiterlijk maandag 31 mei passen we vervolgens het sportprotocol aan. Maar ook op vragen over bijvoorbeeld rijouders, looproutes op de vereniging, de te openen kleedkamers etc. geven we uiterlijk maandag 31 mei via onze speciale coronapagina antwoord.