1 vs2.jpg DSC02139site.jpg MD5 2.jpg waterveld overzicht2.jpg
Junioren

Zaalhockey 2016 – 2017

Nieuws afbeelding 24-6

De vakantie moet nog beginnen, maar toch vragen wij jullie nu de (voorlopige) teamindeling een feit is, alvast na te denken over het komend Zaalhockey seizoen. Wij, als zaalhockey commissie zijn al volop in gesprek om weer de benodigde zaalcapaciteit te regelen.  Zaalhockey wordt gespeeld door Senioren en A t/m D teams in een door KNHB georganiseerde competitie. Voor E en F teams kijken we naar de overgebleven zaalcapaciteit en organiseren we bij DES toernooidagen waarbij we andere clubs uitnodigen. Deze dagen zijn afhankelijk van de competitie indeling door KNHB en weten we pas na definitieve indeling door KNHB.

Wedstrijdschema  

KNHB heeft besloten dat we komend seizoen alleen nog maar drieluiken spelen, behalve de topklasse en de standaardteams. Dus geen ‘losse’ uit- en thuiswedstrijden meer, maar een drieluik met schema A-B, B-C, A-C, waarbij A het thuisteam is. Alle wedstrijden duren nu ook 2x20 minuten. Dit geldt zowel voor de Senioren als voor de Jeugd. De standaardteams  (H1 en D1 bij DES) blijven blokken van 5 spelen. Ook hier wedstrijden van 2x20 minuten, maar dat is niet veranderd.

Wedstrijddagen

De wedstrijden beginnen op zondag 4 december, en het laatste weekend is 18/19 februari. De weekenden van 24/25 december en 31dec/1jan wordt er niet gespeeld.

Bij de teamopgave is nieuw dat we worden verzocht aan te geven of een jeugdteam een z.g. combinatie team is. Samengesteld uit bv spelers van C1 en C2. Als het lukt gaat KNHB deze combinatie teams in een aparte poule onderbrengen.  Dit zou voor DES betekenen dat we als 2eteam niet meer feitelijk tegen een 1e team aan het hockeyen zijn.  

Vanaf begin juli zullen we iedereen, voor start van Zomervakantie, vragen om aan te geven of je wel of niet aan zaalhockey competitie wilt meedoen. Nieuw is dat dit via site gaat lopen, wanneer inschrijving open staat, laten we nog weten.

Belangrijke data:

Vanaf juli inschrijven voor zaalhockey tot 15 augustus,  Deelname en Samenstelling Zaalhockey teams 10 september, Voorl indeling 11 oktober,  Definitieve indeling 14 november, Wedstrijdschema 22 november

Zaterdag 3 december DES Zaalhockey dag, elk deelnemend team zal deze dag minimaal 2 wedstrijden spelen.

Indien je op voorhand nog vragen heb zijn wij bereikbaar via [email protected]

Veel van onze activiteiten bestaan uit zaken organiseren en plannen. Wij zijn zeer praktisch ingesteld en verdelen werkzaamheden volgens onze activiteitenkalender. Hockey ervaring hoef je niet te hebben, wel enthousiasme. Wij kunnen nog wel wat handen gebruiken, als je aangeeft wat jij zou willen oppakken, dan zijn we daar zeer mee geholpen.